Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Iskana oseba je bila prijeta na območju Logatca, med prijetjem pa ni bil nihče poškodovan.

Policija je v petek sporočila, da so bili v četrtek okoli 10. ure obveščeni, da je v eni izmed stanovanjskih hiš na območju Logatca znani storilec z ostrim predmetom huje poškodoval 88-letnega moškega. Kljub hitremu posredovanju medicinske ekipe je moški na kraju umrl. V dogodku je bila z ostrim predmetom lažje poškodovana še ena oseba, storilec pa je po dejanju peš pobegnil.

Na kraj je bilo napotenih več policijskih uniformiranih in civilnih patrulj, ki so pričele z aktivnim iskanjem pobegle osebe. Pri iskanju je sodeloval tudi policijski helikopter, ker je šlo za nevarno osebo je bila aktivirana tudi specialna enota policije.

Nekaj po 16. uri je bil 30-letni osumljenec, na podlagi informacij in pomoči občanov, prijet na območju Logatca in mu je bila zaradi suma kaznivega dejanja s poglavja zoper življenje in telo odvzeta prostost.

Kriminalisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja, zavarovali dokaze ter nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah kaznivega dejanja.

Dejanja je po poročanju TV Slovenija osumljen vnuk umorjenega. Moški je pred leti zabodel dva človeka in bil hospitaliziran zaradi shizofrenije, je še poročala TV Slovenija.

Policija prijela osumljenca umora 88-letnika