Kriminalisti bodo osumljenega ovadili za kaznivo dejanje umora na posebno grozovit način. Foto: BoBo
Kriminalisti bodo osumljenega ovadili za kaznivo dejanje umora na posebno grozovit način. Foto: BoBo

Policisti so takoj po prijavi odšli do hiše v okolici Sevnice in našli truplo 41-letne ženske. Vidni so bili znaki nasilja.

"Pri obdukciji so našli stare in sveže sledove nasilja. Poškodbe, ki so nastale v torek, so bile tako hude, da je zaradi njih v popoldanskih urah, nekaj ur pred prijavo, umrla," je na novinarski konferenci pojasnil Matjaž Štern, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto.

Zaradi zaščite mladoletnih otrok ni podrobno povedal, kako je bil izveden umor, vendar naj bi bilo to zelo kruto dejanje. Osumljencu je odvzeta prostost in policisti ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Za kaznivo dejanje umora na grozovit način mu grozi najmanj 15 let zapora.

V preteklosti so ga že obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja

Policisti so pojasnili, da zoper osumljenega ni bila izdana prepoved približevanja, bil pa je v preteklosti obravnavan zaradi nasilništva.

Policija in druge pristojne službe so večkrat posredovale zaradi nasilja v omenjeni družini, vendar družina po njihovih besedah ni želela sodelovati. Običajno so posredovala na klice drugih ljudi, ne na klice iz družine, je še dejal Štern.

CSD je spremljal družino

Za mladoletne otroke je za zdaj poskrbel center za socialno delo. Direktorica CSD-ja Posavje Marina Novak Rabzelj zagotavlja, da so jih namestili v varno okolje in jim nudijo podporo, ki jo potrebujejo. Potrdila je, da so družino spremljali zadnja štiri leta, ko so se nanje obrnili za pomoč pri uveljavljanju socialnih transferjev.

"CSD ni bil seznanjen s prijavo o nasilju v družini, smo pa bili konec leta 2020 seznanjeni, da je oče otrok prijavil nasilje nad svojo ženo s strani tretje osebe," je pojasnila in dodala, da so zaradi kompleksnosti družinske dinamike sklicali več multidisciplinarnih timov, v katerem so sodelovali tako policija, državno tožilstvo, predstavniki iz skupnostne psihiatrične obravnave in izobraževalnih ustanov.

"CSD je s pokojno gospo opravil vrsto razgovorov in jo seznanil z možnostmi ukrepanja in varnega umika za njo in otroke, če bi to potrebovala. Prav tako smo staršema nudili pomoč pri vzgoji in oskrbi otrok ter pri urejanju medsebojnih odnosov. Gospa je vseskozi izražala brezpogojno zaupanje v moža in ni omenjala ogroženosti ali nasilja v družini," je dodala.

Poiščite pomoč

Društvo SOS telefon: telefonska številka 080-11-55 je na voljo 365 dni na leto. Strokovnjaki nudijo podporo in informacije žrtvam nasilja.


Ženska svetovalnica – krizni center (24h/dan) - 031 233 211