Reševanje iz Triglavske severne stene. Foto: PU Kranj
Reševanje iz Triglavske severne stene. Foto: PU Kranj

Okoli 16. ure se je pri padcu na poti s Triglava čez Prag zelo hudo poškodovala odrasla državljanka Švice. Zaradi poškodb je na kraju umrla, so sporočili iz Policijske uprave Kranj.

Okoliščine kažejo na nesrečo, ki se je glede na zbrana obvestila zgodila zaradi zdrsa in padca čez skalni skok v globino. Bila je ustrezno opremljena. V reševanju so sodelovali tudi mojstranski gorski reševalci.

Triglavski narodni park. Foto: PU Kranj
Triglavski narodni park. Foto: PU Kranj

Na območju Brane so dopoldne najprej reševali pohodnico z zdravstvenimi težavami. Zatem so bili obveščeni o pogrešani osebi v bohinjskih gorah, vendar reševanje ni bilo potrebno, ker se je oseba že prej javila sama.

Opoldne je ekipa reševalni dan nadaljevala v soteski Sušec, kjer se je pri soteskanju poškodovala tuja državljanka. Sredi popoldneva so skupaj s kranjskogorskimi gorskimi reševalci rešili pohodnika, ki si je pri sestopu s Špika poškodoval nogo.

Pozno popoldne pa je helikopterska ekipa posredovala še v Triglavski severni steni, kjer sta obtičala dva nepoškodovana alpinista. Tudi v tem reševanju so sodelovali mojstranski gorski reševalci.

Policija znova poziva pohodnike, naj bodo previdni in naj ves čas skrbijo za svojo varnost. Pomemben je vsak korak, vsak gib, vsaka odločitev.