Planinec se je v soboto zgodaj popoldne smrtno ponesrečil pri sestopu s Triglava. Foto: BoBo
Planinec se je v soboto zgodaj popoldne smrtno ponesrečil pri sestopu s Triglava. Foto: BoBo

73-letni planinec je v soboto zgodaj popoldne padel približno 50 metrov globoko v vznožje Bovške škrbine, nato pa še približno 200 metrov drsel po snežišču. Našli so ga na nadmorski višini približno 2400 metrov, so danes sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Pozneje so na kraju posredovali člani dežurne ekipe Gorske reševalne službe z Brnika s helikopterjem Slovenske vojske in pokojnega z vojaškim helikopterjem prepeljali v Trento, kjer so ga prevzeli gorski reševalci iz Bovca.

Zdravnik je odredil sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok smrti. Policisti, ki so tujo krivdo izključili, bodo ugotovljena dejstva sporočili okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.

V bližini Babje jame v Tolminu nad Sočo spodrsnilo 44-letnici

Nad Sočo pa se je v soboto na območju naselja Gorenji Log v bližini Babje jame v občini Tolmin ponesrečila tudi 44-letna ženska. Spodrsnilo ji je na strmi spolzki brežini nad Sočo. Pri tem je padla na hrbet in si pri tem poškodovala hrbtenico.

Pri njenem reševanju so na težko dostopnem terenu sodelovali gorski reševalci iz Tolmina, člani helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika z vojaškim helikopterjem in ekipa nujne medicinske pomoči iz Zdravstvenega doma Tolmin. Pozneje so jo s helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski univerzitetni klinični center. Policisti iz Tolmina so tujo krivdo izključili. Občane in turiste pa ob tem pozivajo, da so v naravnem okolju, kjer teren ni vedno predvidljiv, še posebej pozorni in pazijo na lastno varnost. Več preventivnih nasvetov za pohodnike, planince in gornike pa lahko najdejo na spletni strani policije oz. Planinske zveze Slovenije.