Vozniku so zasegli pištolo in devetmilimetrske naboje. Foto: PU Ljubljana
Vozniku so zasegli pištolo in devetmilimetrske naboje. Foto: PU Ljubljana

Policista sta na gorenjski avtocesti opazila vozilo, ki je z veliko hitrostjo vozilo v smeri Gorenjske, nato pa avtocesto zapustilo na izvozu Vodice, zato sta zapeljala za njim in ga začela ustavljati, da bi z voznikom izvedla postopek, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Ko se je vozilo ustavilo, sta policista pristopila, voznik pa je nenadoma s kraja naglo odpeljal. Policista sta se pognala v lov za njim in ga poskušala znova ustaviti s prižganimi modrimi lučmi in zvočnimi signali.

Voznik se ni pustil motiti in je agresivno vožnjo nadaljeval skozi naselje Vodice ter pri tem zapeljal v rdečo luč, nevarno prehiteval, vozil prehitro in tako predstavljal veliko nevarnost za druge udeležence v prometu. Na koncu naselja je voznik nato izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal na zelenico stanovanjske hiše ter trčil v betonsko ograjo. Sopotnik je v tem trenutku zbežal iz vozila peš, zato se je za njim pognal eden od policistov, voznik pa je čez zelenice stanovanjskih hiš nadaljeval agresivno vožnjo proti Mostam pri Komendi.

Sopotnik je med begom pred policistom odvrgel vrečko s kar kilogramom kokaina. Foto: PU Ljubljana
Sopotnik je med begom pred policistom odvrgel vrečko s kar kilogramom kokaina. Foto: PU Ljubljana

Policista sta tekla hitreje

Prijeli so ga šele v Mostah pri Komendi, kjer je bil voznik zaradi gneče prisiljen ustaviti avtomobil in je tudi on poskušal peš pobegniti. Pri vozniku je bila nato odkrita pištola z več naboji kalibra devet milimetrov.

Tudi sopotnika, ki je iz vozila pobegnil že prej, je dohitel in prijel policist, ki se je pognal za njim. Pri sopotniku je bilo najdeno hladno orožje – kovinski bokser, med bežanjem pa je sopotnik tudi odvrgel vrečko, v kateri je bil kar kilogram mamila kokain.

V hišnih preiskavah niso našli ničesar

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana so zoper oba osumljena odredili pridržanje, zasegli osebno vozilo in opravili hišni preiskavi, v katerih niso ničesar našli. 21-letni voznik osebnega vozila in 20-letni sopotnik sta osumljena kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Voznik pa je poleg tega osumljen tudi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. Glede nedovoljene posesti orožja obeh osumljenih kriminalisti še zbirajo obvestila in bo po vseh znanih okoliščinah prav tako izveden ustrezen ukrep.

Osumljena sta bila danes privedena k preiskovalnemu sodniku, ki je za oba odredil pripor.