V iskalni akciji so sodelovali policisti in druge službe reševanja. Foto: Televizija Slovenija/Naglav Gregor
V iskalni akciji so sodelovali policisti in druge službe reševanja. Foto: Televizija Slovenija/Naglav Gregor

Okoli 21.30 so bili policisti obveščeni, da je na Izlakah na območju Zagorja ob Savi osebo pri prečkanju naraslega hudournika, ki je tekel čez cesto, voda odnesla v strugo hudournika. Kljub takojšnjemu iskanju policistov in drugih služb reševanja so s policije zgodaj zjutraj sporočili, da pogrešane ženske še niso našli.

Hudournik je sinoči ob močnem nalivu prestopil bregove. Foto: Televizija Slovenija/Naglav Gregor
Hudournik je sinoči ob močnem nalivu prestopil bregove. Foto: Televizija Slovenija/Naglav Gregor

Kot so nam pozneje sporočili z RTV-jevega dopisništva, je bilo truplo ženske okoli 8.30 najdeno nekaj sto metrov od mesta, kjer jo je odnesla voda. "Iskana oseba je bila najdena mrtva v strugi hudournika. Po prvih podatkih v dogodku niso bili zaznani elementi kaznivega dejanja. Policisti bodo po zbranih obvestilih o vseh okoliščinah dogodka obvestili pristojno državno tožilstvo," so informacije potrdili tudi na Policijski upravi Ljubljana.

Neurje zalivalo objekte, sprožili so se trije plazovi

Zaradi neurja s silovitim nalivom in vetrom so gasilci posredovali v šestih občinah, aktiviranih je bilo 28 gasilskih enot, skupno približno 70 gasilcev.

Meteorne vode so zalile 36 stanovanjskih in drugih objektov ter šolo na Izlakah, hudourniki so ponekod prestopili struge in zalili cestišča, prepuste ter ogrožali objekte. Sprožili so se trije zemeljski plazovi, udor cestišča je nastal v dveh primerih, podrlo se je eno drevo.

Video: Franc Zajc

V Zagorju ob Savi motena dobava električne energije

Največ dogodkov so zaradi neurij zaznali v Zagorju ob Savi, kjer je bila zaradi izpadov transformatorskih postaj motena dobava električne energije. Po podatkih Elektra Ljubljana je bilo brez oskrbe z električno energijo približno 340 odjemalcev.

Neurje je pustošilo tudi v Blagovici. Voda je zalivala kleti in ceste. Ozračje naj bi sicer ostalo spremenljivo tudi danes popoldan in zvečer, ko bodo nevihte še pogostejše.

Vremenska napoved

Vremensko napoved lahko preverite tukaj.

Močna nevihta terjala življenje ženske

Nevihte se bodo pojavljale še ves konec tedna

Nestanovitno vreme se bo nadaljevalo tudi v prihodnjih dneh. Danes bo sicer delno jasno, sredi dneva in popoldne pa bo spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami. Tudi v petek čez dan so po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) napovedane krajevne plohe in nevihte, nestanovitno vreme se bo nadaljevalo še v soboto in nedeljo.

Obvestilo uredništva:

V članku smo sprva napačno navedli starost pogrešane.