Povod za preiskavo je bil posnetek na Facebooku. Foto: PU Novo mesto

Črnomaljski policisti so moškemu zasegli naboje, pet pištol in polavtomatsko puško. Čeprav lastnik ima veljavne orožne listine, obstaja sum, da je kršil določila zakona o orožju.

Kot so zapisali na Policijski upravi Novo mesto, so policistom informacijo o domnevni zlorabi orožja posredovali novinarji, ki so na javno dostopnem profilu družbenega omrežja Facebook opazili posnetek z več ljudmi, ki so bili pod očitnim vplivom alkohola ali drugih substanc in ob tem imeli orožje.

Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da gre za osebe z območja Črnomlja. V hišni preiskavi so nato policisti 46-letniku zaradi suma, da je kršil določila zakona o orožju, tega tudi zasegli. Policija namreč moškemu očita predvsem prepuščanje oz. posojanje orožja drugim osebam, neprevidno, nestrokovno in malomarno uporabo in shranjevanje orožja ter prepuščanje orožja osebam, ki niso upravičene do posesti orožja.

Strelivo in orožje bodo policisti poslali v strokovno analizo, med drugim tudi zaradi suma, da so določeni kosi orožja predelani. Po končanih strokovnih analizah pa bodo policisti uvedli postopek o prekršku zaradi kršitev zakona o orožju ali podali kazensko ovadbo zoper osumljenega lastnika orožja, upravni enoti pa predlagali odvzem orožja. Do takrat so zaseženi kosi pri policiji, so še zapisali na PU-ju Novo mesto.