Foto: BoBo
Foto: BoBo

Policisti so bili o dogodku, ki se je zgodil v središču Murske Sobote, obveščeni v nedeljo ob 18.30. Kot je v izjavi za medije povedala predstavnica za odnose z javnostmi na Policijski upravi Murska Sobota Suzana Rauš, je osumljenec, potem ko je z ostrim predmetom hudo poškodoval mlajšega moškega, peš pobegnil s kraja dogodka. Ob tem je potrdila navedbe medijev, da sta bila v dogodek vpletena 26-letnik in 48-letnik.

Sorodna novica Murska Sobota: Pretep usoden za moškega, ki je na kraju zaradi poškodb umrl

26-letni moški, ki je prebival na območje upravne enote Murska Sobota, je zaradi poškodb na kraju umrl. Policisti in kriminalisti so po prihodu takoj zavarovali kraj dogodka in začeli iskati storilca, ki so ga izsledili malo pred 19. uro in ga nato zaradi poškodb odpeljali v murskosoboško bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju.

Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil o vseh okoliščinah. Po prvih podatkih je osumljenec državljan BiH-a, ki začasno prebiva v Republiki Sloveniji. Nagib za dejanje za zdaj ni znan. Po do zdaj opravljenem preverjanju policija osumljenega doslej tudi še ni obravnavala za prekrške ali kazniva dejanja z znaki nasilja, je pojasnil.

Kot je poročal Vestnik, je pretep izbruhnil pri avtobusni postaji. Začelo naj bi se z verbalnim nasiljem, ki je preraslo v fizično. Osumljenec naj bi nato med begom po poročanju Vestnika tudi zvonil stanovalcem enega od stanovanjskih blokov v Murski Soboti.

V Murski Soboti do smrti zaboden 26-letnik