V soboto popoldne in zvečer se je na območju Šentjerneja poleg domačih policistov preventivno zadrževalo še več policistov z drugih območij. Foto: BoBo
V soboto popoldne in zvečer se je na območju Šentjerneja poleg domačih policistov preventivno zadrževalo še več policistov z drugih območij. Foto: BoBo

V petek dopoldne je v enega od trgovskih središč v šentjernejski obrtni coni prišla skupina dvanajstih odraslih in otrok, ki je po navedbah Policijske uprave Novo mesto izkoristila odsotnost varnostnika in zasedenost trgovk ter si nabrala za zdaj še neznano število izdelkov, nato pa brez plačila pobegnila. Odpeljali so se s črnim audijem s celjskimi tablicami in zeleno astro s krškimi tablicami.

V isto trgovsko središče je nato v petek zvečer nekaj minut pred zaprtjem znova prišlo več ljudi in zakadili so se med police ene od tamkajšnjih trgovin, podobno pa se je zgodilo še v soboto dopoldne. Kot so sporočili s policije, je skupina v petek zvečer kljub posredovanju varnostnika ukradla za zdaj še neznano količino izdelkov in se razbežala, v soboto dopoldne pa so nekaj plačali, nekaj pa iz trgovine odnesli brez plačila.

Šentjernejski policisti so ob pomoči policistov sosednjih policijskih postaj v soboto dopoldne kmalu po dejanju izsledili šest osumljencev. Po preučitvi posnetkov videonadzora in končani preiskavi jih bodo kazensko ovadili, za petek zvečer pa bodo zoper njih uvedli postopek o prekršku, ker niso upoštevali ukazov varnostnika. Dodatno bodo kazensko ovadili 34-letnika, ki je v enem od postopkov grozil policistu.

V soboto popoldne in zvečer se je nato na območju Šentjerneja poleg domačih policistov preventivno zadrževalo še več policistov z drugih območij Policijske uprave Novo mesto, so sporočili s policije.