Planinec je zdrsnil na strmi in spolzki poti. (Slika je simbolična.) Foto: Ksenja Tratnik/MMC RTV SLO
Planinec je zdrsnil na strmi in spolzki poti. (Slika je simbolična.) Foto: Ksenja Tratnik/MMC RTV SLO

Nemškega državljana je v gorah policijski helikopter iskal že včeraj, dolino Vrat pa so peš prehodili gorski reševalci. Policisti gorske policijske enote in gorski reševalci GRS Mojstrana so nato v petek v Koritih Zadnjice pod potjo čez Plemenice našli ponesrečenega planinca, so sporočili s PU Kranj.

Planinec se je v gore odpravil sam, dogodek pa je tragičen opomin vsem, ki se boste odpravljali v gore, da so razmere še vedno zelo nevarne in varljivo drugačne, kot jih kaže pogled z doline. Zato z "izleti" v visokogorje počakajte na ugodnejše razmere in jih nikar ne podcenjujte. Če od domačinov slišite, da je nevarno, ima tisti, ki vam je to povedal, prav, opozarjajo policisti.

Prav tako od zadnje hude nesreče še ni minil teden dni, ko se je planinec 23. februarja zelo hudo ponesrečil v Petem žrelu pri sestopu s Storžiča. Še en teden prej, 17. februarja, je pri iskanju snežne deske na območju Krvavca zunaj smučišča zaradi zdrsa umrl hrvaški državljan, 9. februarja pa so policisti obravnavali smrt planinke pri sestopu z Grintovca.