Foto: Televizija Slovenija
Foto: Televizija Slovenija

Podžupana so pri Kozini pričakali policisti in mu odvzeli vozniško dovoljenje. Ker je ponj prišla njegova žena, se je pridržanju izognil.

Patrik Peroša. Foto: Televizija Slovenija
Patrik Peroša. Foto: Televizija Slovenija

Podžupan za šport

Peroša, ki ga je Bržan po prevzemu položaja postavil na mesto podžupana za šport, je v noči na četrtek pijan s primorske avtoceste najprej zapeljal proti Vipavi. Ko je ugotovil napako, se je vrnil do razcepa, a kar v napačno smer, in od Razdrtega vožnjo nadaljeval po napačni strani primorske avtoceste vse do Kozine, pišejo Primorske novice.

Alkotest je po navedbah časopisa pokazal, da je Peroša vozil pod vplivom alkohola, saj so mu v izdihanem zraku namerili 0,92 miligrama (1,91 promila) alkohola.

Župan: Kakšni so postopki, se ve

Župan Aleš Bržan pa je napovedal, da se bo s podžupanom pogovoril in nato ustrezno ukrepal. "Kakšni so postopki v takšnih primerih, pa se ve," je dejal za Primorske novice in na vprašanje, ali to pomeni razrešitev, odgovoril pritrdilno.

Bržan sprejel ponujen odstop
Z dogodkom je Bržan občane seznanil tudi na svojem uradnem profilu na družbenem omrežju Facebook. Kot je zapisal, je Peroša naredil nedopustno napako, ki jo sicer iskreno obžaluje, a se zaveda, da za vožnjo pod vplivom alkohola ni opravičila, zato mu je v petek ponudil odstop s položaja podžupana.

Bržan je odstop sprejel in Perošo v ponedeljek povabil na pogovor, na katerem bosta med drugim uredila tudi primopredajo poslov. "Alkohol ostaja eden izmed glavnih dejavnikov tveganja za nastanek prometne nesreče pri nas, zato od svojih sodelavcev in še zlasti funkcionarjev občine pričakujem in zahtevam ničelno toleranco do alkohola v prometu," je pojasnil.

Koprski podžupan po pijani vožnji odstopil
Odmevni primeri pijanih voznikov