Kaj vse je bilo v večjem lesenem objektu, ni znano. Foto: Facebook/GARS Kranj
Kaj vse je bilo v večjem lesenem objektu, ni znano. Foto: Facebook/GARS Kranj

Nekaj minut pred 7. uro zjutraj je obsežen požar uničil večji skladiščni objekt v vasi Srakovlje v občini Kranj. Podrobnosti o tem, kaj je bilo v skladišču, še niso znane, je poročal Radio Slovenija.

Kot so sporočili s policijske uprave Kranj, je zagorel večji lesen objekt, v katerem je bila tudi kmetijska mehanizacija, in v celoti pogorel. Gasilci so požar pogasili.

V požaru se je ena odrasla oseba nadihala dima in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v zdravstveno ustanovo, so še pojasnili na PU-ju Kranj. Ob tem so navedli, da bodo v nadaljevanju postopku opravili ogled kraja dogodka. "Vzrok požara še ni znan in je predmet nadaljnje kriminalistične preiskave," so še zapisali in dodali, da je nastala velika premoženjska škoda.

Poveljnik kranjskih poklicnih gasilcev Andraž Šifrer je za Radio Slovenija pojasnil, da je bil požar zelo intenziven in popolnoma razvit že ob prihodu gasilcev: "Ko smo prišli na kraj dogodka, smo začeli braniti sosednje objekte, ker je bil požar objekta že popolnoma razvit. Ko smo dobili zadostno količino vode in gasilcev, smo vse sile usmerili v samo gašenje in v dobri uri pogasili velik del požara."

Občane so opozorili, naj zaprejo okna in ostanejo v notranjih prostorih, voznike na cesti do Kokrice pa opozarjajo, da tam vozijo interventna vozila, zato naj jim omogočijo prosto pot.