21-letnega Tilna Šuberja pogrešajo že ves teden. Foto: Policija
21-letnega Tilna Šuberja pogrešajo že ves teden. Foto: Policija

V akciji so sodelovali policija s helikopterjem, člani civilne zaščite iz Kobarida, gasilci in drugi.

Kot so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica, se je iskalna akcija pogrešanega 21-letnika začela ob 16. uri. Policija po njihovih navedbah na tem območju že več dni izvaja iskalno akcijo, vendar pogrešanega doslej niso izsledili.

Pogrešanega so iskali vse do večernih ur na območju Podbele, Robiča, Breginja, širše okolice Kobarida in reke Nadiže ter Soče v Breginjskem kotu v občini Kobarid ter dolini Učje na drugi strani na Bovškem. Policisti in drugi sodelujoči v današnji iskalni akciji so pregledali tudi območja na levi strani reke Soče proti Tolminu (vasi Drežnica, Ladra, Kamno, Vrsno ...). Aktivnosti iskanja pogrešanega 21-letnika izvajajo tudi policisti na območju PU Koper.

V današnji iskalni akciji obsežnih območij v Zgornjem Posočju na območju PU Nova Gorica je sodelovalo večje število policistov z območja Policijske uprave Nova Gorica, prav tako je pri iskanju pogrešanega sodelovalo tudi večje število članov Civilne zaščite iz Kobarida, gasilci Gasilske zveze Kobarid (gasilci PGD Kobarid, Breginj, Drežnica) in gorski reševalci GRS Tolmin (približno 50 ljudi). V današnjo iskalno akcijo je bil vključen tudi helikopter Letalske policijske enote, prav tako je pogrešanega v dopoldanskih urah iskalo več vodnikov s psi za iskanje pogrešanih.

Danes v večernih urah je bila iskalna akcija začasno prekinjena, kljub temu pa policisti v tem trenutku še vedno dodatno zbirajo obvestila, da bi pogrešanega 21-letnika izsledili. Dejavnosti, povezane z iskanjem pogrešanega 21-letnika, se bodo nadaljevale tudi jutri.

Obvestilo o pogrešani osebi so s Policijske uprave Koper poslali v ponedeljek, v njem so navedli, da svojci Šuberja pogrešajo od dopoldneva 15. julija, ko je odšel od doma.

Pogrešani je visok približno 182 centimetrov, suhe postave, težak približno 75 kilogramov. Ima nekoliko daljše temno rjave lase in modre oči. Oblečen je bil v kratke hlače in črno majico brez rokavov, obut pa v črne športne copate. Pogrešani ne nosi očal in nakita, govori slovenski in angleški jezik, na podlahti leve roke pa ima brazgotino od ureznine.

Vse, ki bi ga zasledili, na novogoriški policijski upravi prosijo, da o tem obvestijo policijo na interventno številko 113 ali najbližjo policijsko postajo.

Še vedno iščejo pogrešanega 21-letnega Tilna Šubra