Policisti so osumljenca za poskus umora pridržali dan po dogodku, sostorilko pa dan pozneje. Foto: Pixabay
Policisti so osumljenca za poskus umora pridržali dan po dogodku, sostorilko pa dan pozneje. Foto: Pixabay

Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, so bili 16. januarja ob pol polnoči obveščeni o poskusu umora na območju Poljčan. Ugotovili so, da je neznani moški napadel 24-letnega domačina in ga večkrat zabodel. Preiskava je pokazala, da je moškega približno uro prej v temi pričakal neznani storilec in ga poškodoval z ostrima predmetoma. Žrtvi je uspelo pobegniti, zatekel se je k svojim staršem na območju Poljčan, nato pa so ga z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico, od koder so ga še isti dan odpustili.

V preiskavi so kriminalisti ugotovili, da je osumljenec kaznivega dejanja 24-letni moški z območja občine Rogatec, ki so mu že dan po dogodku, 17. januarja, odvzeli prostost in ga predali v nadaljnjo obravnavo mariborskim kriminalistom.

Z nadaljnjim zbiranjem obvestil so mariborski kriminalisti ugotovili, da se oškodovanec in osumljenec nista poznala in da je osumljenec dejanje storil iz maščevanja. "K temu ga je namreč naklepno napeljala njegova 20-letna žena, ki je bila pred njunim zakonom v partnerski zvezi z oškodovancem," so zapisali in dodali, da je bil zoper osumljenca odrejen pripor, dan pozneje pa so zaradi napeljevanja k umoru pridržali še 20-letnico. Preiskovalna sodnica ji je pozneje odredila hišni pripor.

Za kaznivo dejanje umora je predpisana najmanj petnajstletna zaporna kazen, za poskus umora pa je kazen lahko tudi milejša, so spomnili policisti in dodali, da je za naklepno napeljevanje predvidena kazen enaka kot za samo dejanje.