Predstavnik Policijske uprave Ljubljana Tomaž Tomaževic je v izjavi za javnost povedal, da so bili policisti v soboto nekaj pred 8. uro obveščeni, da je bilo na območju Grosuplja najdeno truplo novorojenčka moškega spola.

Opravljen je bil ogled kraja, o tem pa so bili obveščeni dežurni preiskovalni sodnik in državni tožilec ter zdravnik Inštituta za sodno medicino, ki se ogleda niso udeležili. Truplo pa je bilo nato odpeljano na inštitut za sodno medicino, kjer bo opravljena obdukcija, s katero ugotavljajo okoliščine smrti novorojenčka.

"V tej fazi ne moremo pojasnjevati, ali gre za umor ali detomor, saj niso znane okoliščine smrti novorojenčka. O detomoru govorimo izključno takrat, ko je za smrt otroka odgovorna mati, in to med porodom ali takoj po njem, ko je še pod vplivom poroda, se pravi, da ne gre za mrtvorojenega otroka," je pojasnil Tomaževic.

Kriminalisti nadaljujejo preiskavo in prosijo vse, ki bi imeli kakršne koli informacije, ki bi pripomogle k preiskavi, da to sporočijo na interventno številko 113, na anonimni telefon 080 1200 ali na najbližjo policijsko postajo.