Helikopter z dežurno ekipo za reševanje v gorah je v petek in nedeljo poletel po trikrat, v soboto pa dvakrat. Foto: Policija
Helikopter z dežurno ekipo za reševanje v gorah je v petek in nedeljo poletel po trikrat, v soboto pa dvakrat. Foto: Policija

V petek popoldne so morali gorski reševalci posredovati v severovzhodnem grebenu Planjave, od koder so s policijskim helikopterjem rešili dva plezalca, ki sta zaradi nevihte obtičala v steni, zvečer pa so pomagali še jadralnemu padalcu, ki se je ponesrečil na Potoški gori.

V sobote dopoldne je policijski helikopter z ekipo Gorske reševalne zveze Slovenije reševal neustrezno opremljena tujca, ki sta se odpravila na Mangart, pri sestopu pa sta obstala na delno zasneženem terenu. S planine Prevala so popoldne v zdravstveno ustanovo s helikopterjem prepeljali še tujo pohodnico, ki je padla na poti in si poškodovala roko.

V nedeljo je helikopter poletel na pomoč alpinistu, ki se je zaradi odloma skale poškodoval pri plezanju v Vršičih. Nato je poletel še na Skuto, kjer je pohodnica padla na zahtevni planinski poti, zvečer pa v Tolmin, od koder sta bila zaradi nesreče vozila v zdravstveno ustanovo prepeljana dva človeka.

Najbolj nenavadno helikoptersko reševanje ta konec tedna pa je potekalo v petek zjutraj, ko so reševalci na planini Koren s pomočjo veterinarja iz grape, v katero sta zašli, rešili dve kravi in ju z jeklenico ločeno prepeljali nazaj na planino. Eno kravo je lastnikoma pred tem že uspelo rešiti.