Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota Bojan Rous je pojasnil, da so policisti na podlagi zbranih obvestil in opisa osumljenega ter prejšnjih ugotovitev utemeljeno sklepali, da gre za 30-letnega moškega s področja upravne enote Maribor, ki neuradno prebiva tudi v Moravskih Toplicah. Prijeli so ga v ponedeljek malo pred polnočjo.

Proti njemu že vodijo preiskavo za kaznivo dejanje nasilništva, po hišni preiskavi pa so dobili še nekaj dokazov in ga v sredo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor zaradi ponovitvene nevarnosti in prej storjenih kaznivih dejanj, kot so povzročitve splošne nevarnosti, poškodovanje tuje stvari in nasilništvo.

Vzrok spora policisti še preiskujejo, za zdaj sklepajo, da je šlo za maščevanje. Strelno orožje, ki ga je storilec uporabil, še iščejo. Osumljenec je imel dovoljenje za posest dveh pištol, za eno so med preiskavo ugotovili, da jo je pred storitvijo kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti prodal, druge pa niso našli.

Na vprašanje o posesti oziroma uporabi strelnega orožja je Bojan Rous pojasnil, da neuradno sicer kakšno prijavo dobijo, vendar je samo informacija, da nekdo ima orožje, premalo, da bi dobili odredbo za hišno preiskavo in da se mora žal prej kaj zgoditi.