Foto: MMC RTV SLO/Maja Ikanović
Foto: MMC RTV SLO/Maja Ikanović

Ljubljanski in murskosoboški kriminalisti so na območju PU-ja Murska Sobota v tem tednu opravili posamezna preiskovalna dejanja zaradi suma storitve kaznivega dejanja v povezavi z zapisom na enem izmed spletnih portalov, ki je bil objavljen na začetku aprila, so danes sporočili s Policijske uprave Ljubljana. "Več informacij bomo lahko posredovali predvidoma v prihodnjem tednu," so dodali.

Po podatkih portala Vestnik je za zapis z domnevno grožnjo na spletu, da se bo na eni od slovenskih šol 10. aprila zgodil strelski napad, osumljen moški, star približno 30 let, doma iz ene od vasi v okolici Murske Sobote. Policisti so pri njem opravili hišno preiskavo.

"Osumljen naj bi bil kaznivega dejanja zlorabe znamenj za pomoč in nevarnost, kar pomeni, da je zavedel policijo, ki je ukrepala po nepotrebnem. Za to je zagrožena kazen do treh let zapora. Ali je osumljeni v priporu, ni jasno," je v oddaji Dnevnik poročal novinar Nejc Krevs.

Zapis je sprožil preplah, številni starši tisti dan otrok niso pustili v šolo. Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in minister za vzgojo in izobraževanje Darjo Felda sta po tem med drugim napovedala, da bosta ministrstvi krepili sodelovanje in izboljšali protokol ukrepanja ob grožnjah, saj so se na policijo zgrnile kritike, češ da naj bi neprimerno komunicirala ter prestrašila učence, starše in učitelje. Poklukar je tedaj odredil nadzor nad delom policije, ki še ni končan.

Podrobnosti o preiskavi osumljenca za grožnjo z napadom na šoli niso znane