Policisti na območju občine Velike Lašče preiskujejo sum kaznivega dejanja neprimernega ravnanja z domačimi živalmi. O sumu neprimernega ravnanja z domačimi živalmi na območju občine Velike Lašče so bili policisti obveščeni v petek nekaj pred 9. uro, so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana. Na terenu so zaznali sume kaznivih dejanj zoper okolje, prostor in naravne dobrine.

Lastnik naj bi zanemarjal več kot 40 konj, pa tudi govedo in prašiče. (Fotografija je simbolična.) Foto: Pixabay
Lastnik naj bi zanemarjal več kot 40 konj, pa tudi govedo in prašiče. (Fotografija je simbolična.) Foto: Pixabay

Posredovali so tudi inšpektorji Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.
Društvo za zaščito konj je medtem na Facebook strani v petek objavilo, da so bili inšpektorji in policisti več ur na delu v Velikem Ločniku. Kot so navedli v društvu, so pristojni organi na kraju našli več kot 40 konj v grozovitih pogojih, nekaj celo poginulih.

Živali po navedbah društva še niso odvzeli, saj da tako velikega števila živali ne more prevzeti nihče, država pa nima svojih hlevov, kamor bi te živali lahko urgentno, vsaj začasno, odpeljala in nastanila. V društvu bi jih sicer lahko sprejeli, a bi potrebovali takojšnjo pomoč pri vzdrževanju pašnih ograj, prav tako nimajo dovolj krme, opozarjajo tudi na druge visoke stroške.

V Velikih Laščah inšpektorji preiskujejo neprimerno ravnanje s konji