Policisti so ujeli 23-letnika, ki je vozil kar 241 kilometrov na uro. Foto: MMC RTV SLO/Maja Ikanović
Policisti so ujeli 23-letnika, ki je vozil kar 241 kilometrov na uro. Foto: MMC RTV SLO/Maja Ikanović

Hujšemu kršitelju, ki je vozil kar 131 km/h prehitro in ki so ga ujeli s policijskim nadzornim sistemom provida, so izrekli 1.200 evrov globe, dobil pa je tudi 9 kazenskih točk, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Policisti opozarjajo, da je prehitra vožnja na slovenskih cestah, pa tudi drugod po Evropi, med glavnimi vzroki prometnih nesreč, zlasti tistih z najhujšimi posledicami. Če bi vozili po omejitvah in bi hitrost dosledno prilagajali razmeram na cesti, ki včasih zahtevajo vožnjo tudi veliko pod omejitvijo hitrosti, bi obvarovali marsikatero življenje, saj stopnja poškodb skokovito narašča s povečevanjem hitrosti.

"Zato na policiji znova opozarjamo – vozniki, prilagodite hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti! Bodimo odgovorni, vključimo varnostne ukrepe v svoje vozniške navade, vozimo spoštljivo, previdno in strpno. Življenje je najdragocenejša stvar, ki jo imamo, varujmo ga!" so še zapisali na PU-ju Nova Gorica.