Fotografija je simbolična. Foto: BoBo
Fotografija je simbolična. Foto: BoBo

S Policijske uprave (PU) Ljubljana so sporočili, da so temeljito proučili marčevsko divjanje z avtomobili v garažni hiši nakupovalnega centra na Rudniku v Ljubljani. Poleg ukrepov, ki so bili že izvedeni na kraju, kjer so policisti ugotovili več cestnoprometnih kršitev, med drugim zaradi povzročitve prometne nesreče, sicer pa največ s področja tehnične brezhibnosti vozil, so nadaljevali zbiranje obvestil tudi o drugih kršitvah.

Sorodna novica Množica spremljala dirkanje po parkirni hiši na Rudniku v Ljubljani, posredovala je policija

Policisti so pridobili informacije in prepoznali kršitelja, ki sta v času organiziranega divjanja z avtomobili neposredno ovirala delo policijske patrulje, med drugim je eden tudi udaril po policijskem vozilu. Ta je bil obravnavan zaradi kršitev javnega reda in miru in kršitev cestnoprometne zakonodaje, policisti so mu izdali tudi odločbo v hitrem postopku. Ker gre za tujca, ki mu je ob koncu aprila poteklo dovoljenje za začasno prebivanje, je policija na pristojno upravno enoto podala zadržke za podaljšanje dovoljenja za začasno prebivanje. Z dejanjem drugega mladoletnega kršitelja, ki je spodbujal in snemal dogodek, so bili seznanjeni starši, prav tako pa so policisti po navedbah PU-ja Ljubljana zaradi kršitev cestnoprometne zakonodaje zoper mladoletnika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Policisti so v dveh mesecih izvedli 82 postopkov v povezavi z divjanjem z avtomobili

Policisti so po dogodku nadaljevali preventivno delo in kontrole na lokacijah, kjer se pogosto dogajajo kršitve oziroma divjanje z avtomobili. Pri tem so na PU-ju Ljubljana v 25 primerih zaznali različne kršitve in v sodelovanju z drugimi enotami izvedli celovite ukrepe.

V povezavi z divjanjem z avtomobili so policisti na več lokacijah v dveh mesecih izvedli 82 postopkov o prekrških zaradi kršitev zakonov o motornih vozilih in pravilih cestnega prometa. V dveh primerih so zaradi vožnje pod vplivom mamil in prekoračene hitrosti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so zasegli tudi štiri osebna vozila ter zoper kršitelje podali obdolžilne predloge. Zaradi tehničnih pomanjkljivosti vozil so 16 voznikom odvzeli tudi registrske tablice in vozila izločili iz prometa, še 39 vozil so iz prometa izločili zaradi drugih kršitev. Po navedbah PU-ja Ljubljana so policisti zaznali in obravnaval tudi kaznivo dejanje ponarejanja listin oziroma registrskih tablic.