Foto: BoBo
Foto: BoBo

Voznik je v kombiniranem vozilu prevažal devet državljanov Bangladeša, sedem državljanov Pakistana, štiri državljane Afganistana, štiri državljane Maroka in enega Sirca. Zeleno mejo med Hrvaško in Slovenijo so po ugotovitvah policije prečkali na območju Policijske postaje Podlehnik.

Policisti so vozniku zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja prepovedno prehajanje meje ali ozemlja države odvzeli prostost in ga pridržali. Trenutno potekajo nujna preiskovalna dejanja. Po zaključku pridržanja ga bodo s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju. Postopki s tujci še potekajo, so v sporočilu za javnost zapisali na mariborski policijski upravi.

Kdor se ukvarja s tem, da tujce, ki nimajo dovoljenja za vstop v Slovenijo ali prebivanje v njej, nezakonito spravlja na njeno ozemlje, jih po njem prevaža ali jim pomaga pri skrivanju ali kdor skupino dveh ali več takih tujcev za plačilo nezakonito spravi čez mejo ali ozemlje države, se kaznuje z zaporom do petih let in denarno kaznijo.