Policisti so osumljenca po kratkem pregonu ustavili. Foto: MMC RTV SLO
Policisti so osumljenca po kratkem pregonu ustavili. Foto: MMC RTV SLO

Policija je bila v ponedeljek malo po 19. uri obveščena o ropu prodajalne bencinskega servisa ob Celovški cesti v Ljubljani. Ugotovili so, da sta zamaskirana storilca vstopila v prodajalno. Od zaposlenih sta z orožjem v rokah in grožnjami zahtevala gotovino, ki sta jo vzela, nato pa s kraja pobegnila. Na kraj je bilo napotenih več policijskih patrulj, so zapisali na PU-ju Ljubljana.

"Policisti so na podlagi informacij, ki jih je posredoval občan, izsledili vozilo, s katerim sta se storilca odpeljala, ter ga začeli ustavljati z modrimi lučmi in sireno. Voznik ni ustavil, pač pa je vožnjo nadaljeval proti centru Ljubljane, na poti pa storil več prekrškov in trčil v najmanj dve vozili. Policisti so vozilo uspešno ustavili v križišču Vilharjeve in Dunajske ceste, kjer so prijeli enega storilca. Drugi je zbežal s kraja, a so policisti tudi tega prijeli v bližini železniške postaje," so pojasnili policisti.

Ob tem so dodali še, da je imel eden izmed storilcev pri sebi tudi orožje, zaradi česar so policisti pred prijetjem izstrelili štiri opozorilne strele. V dogodku ni bil nihče poškodovan, so poudarili na PU-ju Ljubljana in dodali, da so osumljenima odvzeli prostost.

"Občanu se za koristne informacije, ki so pripomogle k hitremu prijetju storilcev, iskreno zahvaljujemo," so še zapisali.

V Ljubljani v pol ure ujeli roparja