Dečku so zagotovili prvo zdravniško pomoč in ga odpeljali v bolnišnico. Foto: Gašper Finžgar, GRS Radovljica
Dečku so zagotovili prvo zdravniško pomoč in ga odpeljali v bolnišnico. Foto: Gašper Finžgar, GRS Radovljica

13-letni deček je okoli 16. ure odšel na tek na trimstezo na Straži na Bledu. Ker se do običajne ure ni vrnil, so starši, ki so vedeli, kje običajno teče, poklicali policiste.

Stekla je obsežna reševalna akcija, ob policistih in letalski enoti policije so sodelovali še prostovoljni gasilci, gorski reševalci, vodniki z reševalnimi psi, podvodna reševalna služba in organizirani prostovoljci. Skupno je okoli 140 ljudi pregledovalo širše območje Straže in Bleda, pojasnjujejo na PU-ju Kranj.

Po okoli dveh urah iskanja so ga našli nad Ledrarjevim kamnolomom sredi pobočja Straže. Na robu trimsteze je zdrsnil na mokri travi in po padcu čez višjo navpično prepadno steno obležal. Padec so po ugotovitvah policije močno ublažila drevesa.

S P-ja Kranj so sporočili, da je bil deček primerno opremljen. Dodajajo, da je imel kljub hujšim poškodbam glave in nog "ogromno srečo". Tujo krivdo so izključili.

Iskali tudi policisti, ki so imeli prost dan

V iskanje so se vključili tudi policisti, ki so bili v sredo sicer prosti. "Eden od njih je izredno dober poznavalec območja in je bil eden ključnih dejavnikov pri iskanju. Otroka so našli ravno na mestu, ki ga je skupaj z vodnikom reševalnega psa pregledoval ta policist," je zapisal Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostmi PU Kranj.

Omenjeni policist Roman Šalej je za STA povedal, da je dečka našel malo po naključju, malo pa zaradi dolgoletnih izkušenj, ki jih ima, saj že vrsto let sodeluje pri reševalnih akcijah. Teren dobro pozna in na podlagi vseh informacij je sklenil, da zna biti otrok pod prepadnimi stenami.