Sergej Racman je plačal varščino in zapustil koprski pripor. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.
Sergej Racman je plačal varščino in zapustil koprski pripor. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.

Informacijo o nakazilu varščine je za časopis Večer potrdil Racmanov odvetnik Mitja Jelenič Novak, ki podjetnika brani skupaj z odvetnico Martino Žaucer Hrovatin.

Tokratna ponudba njegovih zagovornikov za varščino je bila že druga v kratkem času. Prvo je sodišče zavrnilo sredi avgusta. Tokrat pa je sprejelo ponudbo 800.000 evrov varščine in tudi pritožba tožilstva ni bila uspešna.

Poslovnež Sergej Racman je bil v priporu od novembra lani, ko so ga kanadski varnostni organi vrnili Sloveniji. Varščina je tako jamstvo, da ne bi zbežal in bi se redno udeleževal sodnih obravnav. Če bi namreč zbežal, bi država varščino obdržala.

Očitana zloraba prostitucije v klubu Marina

Racman je prvoobtoženi v zadevi Marina, v kateri tožilstvo njemu in soobtoženim očita zlorabo prostitucije v klubu Marina pri Ajševici in še druga kazniva dejanja, tudi pranje denarja in ponarejanje listin. Obtožnica jih bremeni, da naj bi zlorabljali prostitucijo v hudodelski združbi in tako na prefinjen način pod krinko opravljanja gospodarske dejavnosti nočnega kluba izkoristili več kot 400 deklet, ki so sprejela najmanj 148.000 moških obiskovalcev. Tako naj bi podjetje, ki se je tudi znašlo med obtoženimi, pridobilo za najmanj 21 milijonov evrov protipravne premoženjske koristi.