(Fotografija je simbolična.) Foto: Reuters
(Fotografija je simbolična.) Foto: Reuters

Policiste je o požaru okoli 3. ure zjutraj obvestil občan. Na tem območju stanovanjskih objektov ni, a se je požar zaradi burje širil po hribu navzgor proti Colu. Polovica ceste Ajdovščina‒Col je bila zaradi požara zaprta. Po besedah vodje intervencije Blaža Mlečnika se ogenj ni približal kakšnemu naselju, prav tako ni ogrožal kmetijskih površin in lastnine prebivalcev.

Kot so sporočili iz policije, je ogenj izbruhnil približno 500 metrov nad cesto na kraju, imenovanem pod Zagrižo, natančneje nad dolgim tretjim ovinkom iz smeri Ajdovščine proti Colu, kjer je betonski zid.

Gasi tudi vojaški helikopter

Na delu je bilo okoli 60 gasilcev Gasilsko-reševalnega centra in prostovoljcev iz Gasilske zveze Ajdovščina, pomoč pri gašenju pa je nudil tudi vojaški helikopter za gašenje tovrstnih požarov v naravnem okolju. Za pomoč so zaprosili tudi prostovoljne gasilce iz Gasilske zveze Vipava.

Vzrok požara v tem trenutku ni znan, obstaja pa velika verjetnost, da ga je zanetila strela. Policisti nadaljujejo preiskavo okoliščin požara.