Gasilci so bili o požaru v ljubljanskem stanovanju obveščeni nekaj pred 17. uro. Foto: BoBo
Gasilci so bili o požaru v ljubljanskem stanovanju obveščeni nekaj pred 17. uro. Foto: BoBo

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, je ogenj zajel tudi pohištvo v stanovanju, ki pa so ga pred prihodom interventnih služb stanovalci že pogasili. V dogodku sta bila dva človeka poškodovana in odpeljana v UKC Ljubljana. Po do zdaj znanih podatkih je en človek huje, drugi pa lažje poškodovan, njuno življenje pa ni ogroženo.

V požaru je nastalo za okoli 1000 evrov gmotne škode. Policisti zbirajo obvestila v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih obveščali pristojno državno tožilstvo.

Zaradi neustreznega ravnanja s kurilno pečjo zagorelo tudi v podjetju v Litiji

Nekaj po 19. uri so bili ljubljanski policisti obveščeni še o požaru v podjetju v Litiji. Ugotovljeno je bilo, da je zaradi neustreznega ravnanja s kurilno pečjo prišlo do požara v objektu, kjer so se vneli delovni stroji. Pri tem je nastala večja gmotns škoda. Trije delavci podjetja so bili zaradi vdihavanja dima odpeljani na preventivni pregled v UKC Ljubljana.

Tudi okoliščine drugega požara policisti še preiskujejo in zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.