Foto: Aljaž Lavriša
Foto: Aljaž Lavriša

Zaradi intervencije je bila v Šentjakobu zaprta cesta Črnuče–Šentjakob. Sicer pa je bilo na mesto požara odposlanih več gasilskih enot.

Gasilci so pozvali vse, naj se ne zadržujejo na mestu in v okolici požara, saj so tam skladiščene tudi nevarne snovi, je poročal spletni portal 24ur.com. Po do zdaj znanih podatkih sicer ni prišlo do onesnaženja okolja, so sporočili policisti.

Ko bodo vzpostavljeni pogoji za varno delo, bodo kriminalisti opravili ogled kraja požara in se lotili ugotavljanja vzroka požara, o čemer bodo obveščali pristojno državno tožilstvo, so še sporočili.

Brez poškodb zaposlenih in posledic za okolje

Iz podjetja Belinka Perkemija so zvečer prav tako potrdili, da je požar pogašen. Kot so ob tem pojasnili, je ogenj zajel stolp, v katerem poteka pralna linija, pogašen je bil v manj kot 30 minutah, brez poškodb med zaposlenimi in brez posledic za okolje.

Ob tem so pojasnili, da je območje ohlajeno, popožarne vode pa so zajete v obstoječih zadrževalnikih, kar pomeni, da ni bilo razlitja okolju nevarnih snovi. Proizvodnja v stolpu z linijo za pranje topil je začasno prekinjena.

Kot so še dodali, podrobnejša analiza dogodka še poteka, vzrok dogodka pa v tem trenutku še ni znan. Materialno škodo še ocenjujejo, prebivalcem, ki živijo v bližini obrata, pa preventivno svetujejo, naj se območju tovarne ne približujejo.

Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.
Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.
Požar v tovarni Belinka že pogašen