Čeprav je šlo za starega znanca policije, so policisti njegov klic vzeli resno in nesrečo začeli raziskovati. Foto: BoBo

41-letni Mariborčan je v ponedeljek okoli 22. ure zaprosil občana iz Spodnjega Porčiča pri Lenartu, da je poklical policijo na telefonsko številko 113 in naznanil prometno nesrečo. Moški naj bi trdil, da ga je kot kolesarja okoli 20. ure nekje na območju Pesnice zbil kombi. Do Spodnjega Porčiča naj bi po nesreči pot nadaljeval peš in z avtoštopom.

Policisti so "kolesarja" s službenim vozilom zapeljali do Pesniškega dvora, kjer je pokazal kraj, kjer naj bi prišlo do nesreče. Ker tam ni bilo nobenih sledi prometne nesreče in ne kolesa, "kolesar" pa ni bil ne poškodovan in ne umazan od nesreče, so policisti hitro ugotovili, da si je vse skupaj izmislil. Policistom je pojasnil, da je to storil samo zato, ker je potreboval prevoz do Maribora.

Policisti so ob koncu postopka še ugotovili, da jim je osumljenec med vožnjo do Pesniškega dvora poskušal odtujiti službeni fotoaparat z bliskavico, ki ga je vzel na zadnjem sedežu in ga skrival pod oblačili. Policista sta to opazila in mu aparat zasegla. Osumljenec je pojasnil, da je to storil zato, da bi s prodajo prišel do potrebnih finančnih sredstev.

Proti predrznemu Mariborčanu bodo policisti sprožili kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe znamenj za pomoč. "Policisti smo njegovo prijavo namreč vzeli resno in smo v delo vključili kar dve patrulji," so pojasnili. Policisti ga bodo ovadili tudi zaradi poskusa kraje.