Foto: MMC RTV SLO/Miloš Ojdanić
Foto: MMC RTV SLO/Miloš Ojdanić

Kot so sporočili s Policijske uprave Celje, je policistka odskočila na avtobusno postajališče, saj bi sicer omenjeni voznik trčil vanjo.

Voznik ji je v neposredni bližini iz vozila pokazal sredinec in s pospešeno hitrostjo odpeljal naprej po regionalni cesti proti Celju. Policista sta se odpeljala za njim. Po slabem kilometru vožnje je voznik ustavil ob potoku Bolska in peš pobegnil čez potok.

Pozneje so ga izsledili žalski policisti

Zaradi ugotovljenih cestnoprometnih prekrškov, kot je vožnja s prekoračeno hitrostjo v naselju, vožnja neregistriranega in nezavarovanega vozila, za katero ni bil opravljen tehnični pregled, uporaba registrskih tablic, ki so bile izdane za drugo vozilo, neuporabe varnostnega pasu in neupoštevanja znakov policistke so policisti zoper voznika uvedli prekrškovni postopek. Oglobili ga bodo z 2620 evri.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi bodo voznika tudi kazensko ovadili.

Voznik je sicer imel veljavno vozniško dovoljenje, na katero pa ima vpisan ukrep prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja z odložitvijo.