Zjutraj se je na štajerski avtocesti zgodila nesreča s smrtnim izidom. Foto: BoBo
Zjutraj se je na štajerski avtocesti zgodila nesreča s smrtnim izidom. Foto: BoBo

Po prvih podatkih Policijske uprave (PU) Celje je voznica, ki je vozila proti Celju, trčila v odbojno ograjo in nato izstopila iz vozila. Pri tem je vanjo trčil 29-letni voznik romunskega tovornega vozila, 52-letna voznica je umrla na kraju nesreče, so sporočili s PU-ja Celje.

Na območju Policijske uprave Celje je letos v prometnih nesrečah umrlo 21 ljudi, lani v istem obdobju devet.

S kombiniranim vozilom prebil zaščitno ograjo

Na ljubljanski obvoznici v razcepu Malence je v soboto zvečer kombinirano vozilo prebilo varovalno ograjo, padlo z viadukta okoli šest metrov globoko in obstalo na boku. Reševalci so poškodovanega voznika, ki je iz vozila zlezel sam, prepeljali na zdravljenje.

V prometni nesreči, ki se je okoli 20.30 zgodila na ljubljanski obvoznici v razcepu Malence, so posredovali poklicni gasilci, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in preprečili iztekanje goriva iz vozila. Z vpojnimi sredstvi so posuli iztekle motorne tekočine in s pomočjo vitla postavili vozilo na kolesa. Reševalci nujne medicinske pomoči so poškodovanega voznika oskrbeli in prepeljali v Univerzitetni klinični center v Ljubljani.

Po podatkih Policijske uprave (PU) Ljubljana se je nesreča zgodila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. Zoper voznika, ki se je v nesreči lažje poškodoval, bodo policisti po vseh ugotovljenih dejstvih ustrezno ukrepali, so sporočili iz PU Ljubljana.

Smrtna žrtev na štajerski avtocesti, na razcepu Malence voznik padel z viadukta