Nesreča se je zgodila na avtocesti proti Kopru, pred izvozom za Senožeče. Foto: BoBo
Nesreča se je zgodila na avtocesti proti Kopru, pred izvozom za Senožeče. Foto: BoBo

Po prvih ugotovitvah policije je z osebnim avtomobilom peljal v nasprotno smer po prehitevalnem pasu in zaradi tega pred izvozom za Senožeče trčil v avtobus srbske registracije, od tam pa ga je odbilo v bankino.

Voznik avtobusa se je nasproti vozečemu avtu sicer umikal skrajno desno na odstavni pas, a je tudi voznik avta zapeljal v levo, tako da sta čelno trčila. Voznik avtomobila je na kraju umrl.

Šofer avtobusa, 42-letni državljan Srbije, v nesreči ni bil poškodovan, prav tako so nepoškodovani vsi potniki v avtobusu, ki jih je bilo 57, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Posredovati so morali gasilci iz Sežane, Postojne in Senožeč, so zapisali na spletni strani Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Avtocesta je bila med priključkoma Razdrto in Senožeče proti Kopru zaprta do 8. ure, prav tako tudi hitra cesta med razcepom Nanos in Vipavo proti Novi Gorici.

Usodno prečkanje ceste pri rdeči luči
V prometni nesreči, ki se je zgodila okoli 6. ure zjutraj v Celju, pa je umrl 28-letni pešec. Po do zdaj zbranih podatkih je moški prečkal cesto pri rdeči luči na semaforju. To je letošnja druga smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje.

Kot so navedli na policijski upravi, je 26-letni voznik osebnega vozila, doma z območja Celja, ki je vozil iz Celja proti Laškemu, na prehodu za pešce pri železniški postaji v Celju trčil v 28-letnega pešca, doma z območja Šentjurja. Pešec je umrl na kraju nesreče.