V Kanalu so policisti prijeli moškega, ki je grozil z razstrelitvijo jeklenke. Foto: BoBo
V Kanalu so policisti prijeli moškega, ki je grozil z razstrelitvijo jeklenke. Foto: BoBo

Na kraj dogodka je bilo napotenih več policijskih patrulj in kriminalisti z območja Policijske uprave (PU) Nova Gorica, ki so kraj tudi zavarovali in začeli evakuacijo bližnjih prebivalcev. Pri njihovi evakuaciji so policistom PU-ja Nova Gorica pomoč nudili gasilci PGD Kanal, poklicni gasilci iz Nove Gorice in reševalci Zdravstvenega doma Nova Gorica. V dogodku sicer nihče od občanov ni bil poškodovan.

Pomoč so policistom nudili tudi policijski pogajalci, pripadniki specialne enote policije in pripadniki oddelka za protibombno zaščito, o sumu kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti pa so policisti obvestili pristojno državno tožilstvo.

Intervencijo je policistom in pripadnikom specialne enote policije uspelo zaključiti v večernih urah, ko so s prisilnimi sredstvi prijeli 45-letnega moškega. Ker je pri tem utrpel lažje telesne poškodbe, so ga odpeljali na pregled v bolnišnico v Šempeter pri Gorici, nato pa so ga predali v oskrbo zdravstveni ustanovi na Severnem Primorskem, so še sporočili s PU-ja Nova Gorica.