Sodelujoči v iskalni akciji s psičkama Missy in Šako. Foto: PU Kranj
Sodelujoči v iskalni akciji s psičkama Missy in Šako. Foto: PU Kranj

Ob obisku Blegoša je imel s sabo psički Missy in Šako, Missy je sama prišla na izhodišče, Šaka pa je ostala ob lastniku, ki se je poškodoval.

Policisti in gorski reševalci so 39-letnika iskali že v torek zvečer in ponoči. Iskanje so nadaljevali ob 8. uri, pri tem je sodelovalo več kot 30 gorskih reševalcev, vodnikov reševalnih psov in policistov, pri iskanju je sodeloval tudi policijski helikopter. Kot so sporočili s PU Kranj, so jih pri tem ovirali zelo zahteven, strm in pomrznjen teren ter zelo gosta megla in močen veter. Iskalci, ki so prehodili do 10 kilometrov, so pregledovali označene poti, bližnjice in brezpotja.

Poškodovanega in podhlajenega planinca so našli ob 13.15 čisto na drugem koncu, v Javorjevi dolini tik nad vasjo Volaka. To območje je bilo vključeno v iskanje. Poškodovanega so z vojaškim helikopterjem odpeljali v zdravstveno ustanovo.

Ob njem je bila zelo utrujena, a nepoškodovana psička Šaka, s pomočjo katere so iskalci tudi locirali pogrešanega. Psičko so prevzeli svojci. Nepoškodovana je tudi Missy, ki so jo našli že včeraj.

Kot so opozorili na Policijski upravi Kranj, naj vsi opozorila o nevarnih in težkih razmerah v gorah jemljejo resno in naj jih upoštevajo.