Policisti so prijeli tatu in roparja.  Foto: MMC RTV SLO/Maja Ikanović
Policisti so prijeli tatu in roparja. Foto: MMC RTV SLO/Maja Ikanović

Ljubljanski policisti so bili v torek ob pol osmi uri zvečer obveščeni, da je 33-letnik v nakupovalnem središču v Mostah ženski preprečil, da zaklene svoj avtomobil (pristopil je do avtomobila in odprl vrata) in ji iz avtomobila ukradel nahrbtnik in torbico.

Nato je z ukradeno plačilno kartico v trgovini opravil nakup, oškodovanka pa je bila o tem obveščena. Odšla je v trgovino, kjer je bil opravljen nakup. Tam je še vedno bil osumljenec tatvine, ki ga je nato do prihoda policije zadržal varnostnik.

Na PU-ju Ljubljana so navedli, da bo zoper njega podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine.

Ljubljanski policisti so v torek okoli pol sedme ure popoldne obravnavali tudi 43-letnika, ki se je nedostojno vedel. Med postopkom pa sta do policistov prišla dva oškodovanca, ki jima nekaj minut prej 43-letnik grozil z nožem in enemu izmed njiju odtujil torbico.

Policista sta nato osumljencu odvzela prostost in bo v naslednjih dneh skupaj s kazensko ovadbo za sum storitve kaznivega dejanja ropa priveden k preiskovalnemu sodniku.