Foto: SOJ RTV SLO
Foto: SOJ RTV SLO

Ena izmed novinark Televizije Slovenija (TV SLO) je namreč decembra lani zaradi domnevnega spolnega nadlegovanja podala prijavo na policijo. Ta je po končani preiskavi o sumu kaznivega dejanja šikaniranja na delovnem mestu na ljubljansko okrožno tožilstvo podala kazensko ovadbo zoper urednika osrednjih informativnih oddaj na TV SLO Jako Elikana.

Na Radioteleviziji Slovenija (RTV SLO) so v tokratnem odzivu za Slovensko tiskovno agencijo (STA) pojasnili, da ima RTV SLO tudi sprejet dogovor o preprečevanju in odpravljanju mobinga v javnem zavodu RTV SLO, ki ureja postopek ravnanja v primeru prijav domnevnega mobinga, neprimernega vedenja, nadlegovanja in podobnih odklonov na delovnem mestu.

Sorodna novica Urednik osrednjih informativnih oddaj na TV Slovenija ovaden zaradi šikaniranja na delovnem mestu

V skladu z dogovorom na RTV SLO delujeta tudi pooblaščenka za mobing in skupni odbor za prepoznavanje in preprečevanje mobinga. Dogovor med drugim določa tudi, da je postopek do zaključka zaupen, generalni direktor pa po koncu postopka prejme poročilo o dogodku s predlogom ukrepov, so zapisali.

Ob tem so spomnili, da je po podani prijavi v. d. generalnega direktorja Uroš Urbanija odgovornim za organizacijo dela v enoti, v kateri delata novinarka in urednik, naložil, da delo organizirajo tako, da do zaključka postopkov vpleteni osebi ne bosta imeli nobenih neposrednih osebnih stikov. "Z navedenim se obema vpletenima osebama zagotavlja varno delovno okolje, navedeno navodilo pa tudi z ničimer ne prejudicira ugotovitev skupnega odbora. Do zaključka opisanih internih postopkov RTV SLO postopkov ne sme komentirati in ne bo komentirala," so še zapisali.