S Policijske uprave Celje so sporočili, da so prejšnji teden obravnavali mladeniča, osumljena odvzema avtobusa s parkirišča v Radljah ob Dravi. Domačina sta namreč 6. junija okoli polnoči odprla vrata enega izmed avtobusov ter ga spravila v pogon.

Fotografija je simbolična. Foto: BoBo
Fotografija je simbolična. Foto: BoBo

Vožnjo je prvi začel 18-letni osumljenec, ki je po nekaj metrih trčil v drog javne razsvetljave. Po tem je z vožnjo nadaljeval 20-letni osumljenec, ki je zapeljal čez drog in trčil v prometni znak. Nato je nadaljeval po peš poti, v smeri igrišča Osnovne šole Radlje ob Dravi, kjer je trčil še v kovinsko ograjo. Tudi po tem se mladeniča nista ustavila, ampak sta vožnjo nadaljevala po igrišču šole, vse dokler se avtobus ni zagozdil.

Policisti bodo oba zaradi suma storitve kaznivega dejanja odvzema motornega vozila kazensko ovadili. Prav tako bodo zoper njiju uvedli prekrškovni postopek, saj sta avtobus vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj D-kategorije. Pri vožnji je prišlo po oceni policije tudi do večje škode na avtobusu. Ocenjena je na okoli 25.000 evrov.