Pri sečnji dreves in čiščenju gozdnih površin policisti svetujejo posebno previdnost. Foto: Pixabay
Pri sečnji dreves in čiščenju gozdnih površin policisti svetujejo posebno previdnost. Foto: Pixabay

Kot so pojasnili ljubljanski policisti, je 74-letni moški skupaj s 73-letnim lastnikom gozda podiral drevesa, pri čemer je odžagano deblo padlo nanj in ga tako hudo poškodovalo, da je na kraju nesreče umrl.

Policisti so opravili ogled, ki sta se ga udeležila dežurni preiskovalni sodnik in tožilec. Nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti in bodo o vseh ugotovitvah in okoliščinah obvestili pristojno tožilstvo, so še sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Prvo pomoč poškodovancu so do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči Ljubljana nudili gasilci PGD-ja Pijava Gorica in člani GRS-ja Ljubljana, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

Pri sečnji dreves in čiščenju gozdnih površin policisti svetujejo posebno previdnost. V gozd se ne odpravljajte sami, upoštevajte pravila varnosti pri delu, usposobite se za varno delo z motorno žago in uporabljajte vso potrebno zaščitno opremo (čelado z glušniki, protivrezno obutev in hlače), opozarjajo.

Svetujejo še, da zahtevna in nevarna opravila prepustite usposobljenim osebam. Tudi drugi obiskovalci gozdov naj pazijo na lastno varnost in se ne gibljejo pod podrtim drevjem, so še zapisali.