Policisti pozivajo vse, ki imajo o požarih na Šentviškem hribu še kakšno informacijo, naj to sporočijo na policijsko postajo Ljubljana Šiška na telefonsko številko 01 583 37 00 ali 113 oziroma na anonimni telefon 080 1200.   Foto: Primož Dolničar
Policisti pozivajo vse, ki imajo o požarih na Šentviškem hribu še kakšno informacijo, naj to sporočijo na policijsko postajo Ljubljana Šiška na telefonsko številko 01 583 37 00 ali 113 oziroma na anonimni telefon 080 1200. Foto: Primož Dolničar

Nazadnje je zagorelo v sredo, vendar je pri tem zagorelo le podrastje na torkovem pogorišču. Gasilci iz požarne straže so ogenj pogasili, so pojasnili na Policijski upravi Ljubljana.

Policisti požare še preiskujejo, identitete storilca še ne poznajo. Vseh pet primerov obravnavajo kot kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti, zanj je zagrožena kazen do petih let zapora.

Ljubljanski policisti so tudi opozorili, da so marca in aprila obravnavali več požarov in nedovoljenega kurjenja v naravi, kljub veliki požarni ogroženosti. Večinoma so požari nastali pri sežiganju vejevja in pri drugih spomladanskih opravilih.

Kot so poudarili na policiji, ti požari še dodatno obremenjujejo interventne službe, predvsem gasilce in policiste, ki so zelo zaposleni s preprečevanjem širjenja novega koronavirusa.