Kolesarska skakalnica. Foto: Erika Pečnik Ladika
Kolesarska skakalnica. Foto: Erika Pečnik Ladika

Posredovali so gasilci in reševalci, ki so vseh šest poškodovanih prepeljali v UKC Ljubljana.

Trojico mladoletnih fantov bodo še danes odpustili iz bolnišnice, v bolnišnici pa ostajajo preostali trije: dva imata nekoliko težje poškodbe hrbtenice in rok, pri tretjem preiskave še potekajo, so pojasnili v UKC-ju Ljubljana.

Kot je povedal vodja gasilske intervencije Nejc Mohar, so gasilci na kraju nesreče, o kateri so bili obveščeni ob 20.30, nudili prvo pomoč poškodovanim.

Foto: Erika Pečnik Ladika
Foto: Erika Pečnik Ladika

Intervencijo je Mohar zaradi števila poškodovanih, ki so vsi potrebovali prevoz v bolnišnico, označil za zahtevno. Pri oskrbi in prevozu v bolnišnico so tako pomagale enote nujne medicinske pomoči iz Ribnice, Novega mesta, Postojne in Ljubljane.

Ogled kraja nesreče so opravili tudi policisti, ki nadaljujejo zbiranje obvestil in bodo o vseh zbranih okoliščinah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Kolesarski park ni v obratovanju

Vzrok za nesrečo je bila po Moharjevih besedah preobremenitev lesene konstrukcije poda na stolpu skakalnice. Po njegovih informacijah kolesarski park, ki je sicer v lasti Kolesarskega kluba Ribnčan, ni več v obratovanju. V Kolesarskem klubu Ribnčan nesreče niso želeli komentirati.

Župan občine Ribnica Samo Pogorelec nesrečo obžaluje. Kot je dejal, se je ta zgodila na zasebnem zemljišču, kjer so upravljavci kolesarskega parka mlade do zdaj s tablami in zaščitnimi trakovi stalno opozarjali na morebitno nevarnost v sicer dotrajanem, približno desetletje starem objektu. Po njegovih informacijah so kolesarski park lastniki ravno želeli podreti ter sanirati in spraviti v prvotno obliko. Povedal je tudi, da mladi ob nesreči na objektu niso bili s kolesi.

Mladi zgrmeli v globino z zapuščene skakalnice
Mladoletniki padli sedem metrov globoko