Sopredsednica Šiškovega Gibanja Zedinjena Slovenija Anica Bidar je pojasnila, da je Šiško kazensko ovadil tri sodnike okrožnega sodišča in tri sodnike višjega sodišča v Mariboru. Gre za sodnike senata okrožnega sodišča (Ivo Srednik, Zlatko Dežman in Tomaž Grmovšek) ter za sodnike višjega sodišča (Zdenko Klarič, Aleksander Karakaš ter Melita Puhr).

Predsednik zunajparlamentarne stranke Gibanje Zedinjena Slovenija je v priporu preživel celotno predvolilno kampanjo na lokalnih volitvah, v kateri se je potegoval za župana Maribora. Foto: BoBo

Vsem šestim sodnikom Šiško očita, da so se v svojih sodnih odločbah, ki se nanašajo na podaljšanje njegovega pripora, v obrazložitvi sklicevali na lažne in izmišljene trditve. Ob tem je predlagal takojšen pripor za vseh šest sodnikov zaradi utemeljenega suma ponovitvene nevarnosti.
Na mariborskem okrožnem tožilstvu so potrdili, da so prejeli Šiškovi kazenski ovadbi. "Navedeni ovadbi bomo poslali na Vrhovno državno tožilstvo RS, da generalni državni tožilec, zaradi varovanja nepristranskosti, določi kot stvarno in krajevno pristojno drugo okrožno državno tožilstvo," je pojasnila namestnica vodje tožilstva Januša Kušar Rotman.

Šiško je v priporu od 12. septembra, saj naj bi bilo iz objav z zborovanja Štajerske varde v začetku septembra v bližini Apač razvidno, da je pozival k strmoglavljanju najvišjih predstavnikov države. Tožilstvo je decembra vložilo obtožnico zoper njega, zato mu je bil pripor znova podaljšan. Sam vztraja, da je šlo pri spornem postroju le za provokacijo.
V začetku novembra vrhovno sodišče zavrnilo njegovo zahtevo za varstvo zakonitosti zoper sklep o odreditvi pripora.