Goljufi so vlagali odškodninske zahtevke za lažne škodne dogodke in v njih lažnivo navajali  kraj in čas prometnih nesreč. Foto: BoBo
Goljufi so vlagali odškodninske zahtevke za lažne škodne dogodke in v njih lažnivo navajali kraj in čas prometnih nesreč. Foto: BoBo

Lažne škodne dogodke so organizirali 34- in 40-letnika iz okolice Kopra ter 48-letnik iz Strunjana, vsi slovenski državljani. S še devetimi osumljenci, ki so jim pri tem pomagali kot fiktivni lastniki osebnih avtomobilov, so utemeljeno osumljeni storitve petih kaznivih dejanj zavarovalniških goljufij. Za to je zagroženo od enega do osmih let zapora, so sporočili s Policijske uprave Koper.

S tem, ko so v letih 2019 in 2020 pri zavarovalnici vložili odškodninske zahtevke za lažne škodne dogodke in v teh lažnivo navedli kraj in čas prometne nesreče, so osumljenci zavarovalnici povzročili veliko premoženjsko škodo ter si pridobili protipravno premoženjsko korist v vrednosti približno 52 tisoč evrov, so sporočili s policije.

Kriminalisti so začeli preiskovanje kaznivih dejanj na podlagi prijave oškodovane zavarovalnice, kriminalistično preiskavo pa je usmerjalo Okrožno državno tožilstvo iz Kopra. Pri osumljenih so kriminalisti opravili hišne preiskave in zasegli predmete, listine in elektronske podatke ter ugotovili, da so se združili prav zato, da so goljufali in si pridobili protipravno premoženjsko korist.