Nesreča se je zgodila v Avstriji. Fotografija je simbolična.  Foto: EPA
Nesreča se je zgodila v Avstriji. Fotografija je simbolična. Foto: EPA

Do tragične prometne nesreče je prišlo 14. januarja, ko je takrat še 23-letnik v svojem avtomobilu po končanem delu v nočni izmeni v predelovalnici usnja v Wollsdorfu domov peljal tri sodelavke iz Prekmurja.

Voznik je med vožnjo zaspal in po poročanju avstrijskega časopisa Kleine Zeitung z 80 kilometri na uro čelno zapeljal v avtomobil, ki ga je nasproti pravilno pripeljal 39-letni avstrijski voznik, ki je bil na poti v službo. Ta je bil v nesreči huje poškodovan in je na sodišče prišel na invalidskem vozičku.

Avstrija: V nesreči umrla človeka v vozilu s slovensko registracijo

Kot poroča Večer, je mladi povzročitelj nesreče, ki so ga iz razbitega avtomobila prav tako reševali gasilci, junija spet začel delati v avstrijskem podjetju, a je na sodišču dejal, da ima po nesreči težave s spanjem in da obiskuje psihiatra.

Njegova preživela 32-letna sopotnica je še vedno na bolniškem dopustu, sodišču pa je povedala, da ni imela občutka, da bi bil voznik utrujen. Pojasnila je še, da je dober voznik in da je vedno spoštoval omejitve hitrosti.

Sodnica graškega sodišča je sprejela obtoženčevo izpoved in dejstvo, da že nosi dovolj hude posledice, ker je ravnal nepremišljeno, ko je utrujen sedel za volan. Zato ga je nepravnomočno obsodila na pol leta pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo treh let in mu izrekla še 2400 evrov stranske denarne kazni, še piše Večer.