Foto: Policija.si
Foto: Policija.si

Policisti so ga ob vrnitvi v Slovenijo predali pravosodnim organom. Obsojeni zapornik je pobegnil 5. oktobra, ko so ga v spremstvu pravosodnega policista pripeljali pred UKC Ljubljana, kjer naj bi imel pregled. Ko je zapuščal vozilo, se je pognal v beg, pri tem pa mu je na pomoč priskočil pomočnik na motornem kolesu. Preiskava, kdo je bil neznanec, ki mu je pomagal pri begu, še poteka.

"Ko je bil obsojenec med vožnjo na motornem kolesu, ga je pravosodnemu policistu uspelo ustaviti, a je nato pobeg nadaljeval s hitrim tekom. Policist je potem izvedel zasledovanje, a je obsojenec s pomočnikom na motornem kolesu spet pobegnil," so na začetku oktobra sporočili z uprave za izvrševanje kazenskih sankcij.

Obsojeni prestaja enotno 10-letno zaporno kazen zaradi različnih kaznivih dejanj, in sicer zaradi poskusa umora, nasilništva, povzročitve splošne nevarnosti, napada na uradno osebo ter nasilja v družini. V času, ko je pobegnil, je že prestal 80 odstotkov kazni. V preteklosti je kazen že prestajal v svobodnejšem režimu in izkoristil zunajzavodske ugodnosti, med epidemijo covida-19 pa je bil tudi na prekinitvi prestajanja zaporne kazni.