Moškega so ugrabili in od njega zahtevali denar. (Fotografija je simbolična.) Foto: Reuters
Moškega so ugrabili in od njega zahtevali denar. (Fotografija je simbolična.) Foto: Reuters

S policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so bili 22. maja (v sredo) obveščeni o moškem, ki naj bi ga ponoči v Ljubljani oropali neznanci, ga zadrževali na neznanem kraju in mu grozili. Ko jim je žrtev izročila denar, pa naj bi jo izpustili na območju Novega mesta.

Kriminalisti so takoj začeli preiskavo in ugotovili, da je oškodovanec v sredo zgodaj zjutraj (okoli 3. ure) zapuščal gostinski lokal v Ljubljani, ko so do njega prišli neznanci in ga proti njegovi volji posedli v avtomobil ter odpeljali.

Prisilili so ga k dvigu denarja, nato so mu še grozili

"Od žrtve so zahtevali denar, ki ga ni imel pri sebi, zato so ga odpeljali do različnih bankomatov na območju Kočevja in Ljubljane, kjer je moral opraviti več dvigov gotovine in storilcem izročiti denar. Kasneje so ga odpeljali v gozd, kjer so ga pretepali in mu grozili z ubojem, če jim ne bo izročil še preostalega denarja z računa. V jutranjih urah so ga odpeljali do banke v Novem mestu, kjer je moral ob njihovi prisotnosti opraviti dvig preostalega denarja. Storilci so žrtvi ves čas grozili, po prejemu denarja pa ga izpustili," so policisti opisali domnevni potek dogodkov.

Ob tem so kriminalisti ugotovili, da so kaznivih dejanj ropa in ugrabitve osumljeni štirje storilci z območja Kočevja, stari med 17 in 26 leti. Po pridobljenih odredbah sodišča so na naslovih osumljencev opravili hišne preiskave in jim zasegli predmete, pomembne za kazenski postopek.

Trije osumljeni ostajajo v priporu

Osumljence so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zoper tri odredil pripor. Dva izmed njih so policisti že večkrat obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja in premoženjskih kaznivih dejanj.