Osumljeni so se predstavljali kot delavci elektropodjetij ali pa so prosili za vodo in spraševali za bližnje obrtnike.

Občanka iz Gorice pri Slivnici je osumljene zalotila v stanovanjski hiši. Eden se ji je predstavil kot delavec elektropodjetja in ji dejal, da morajo pregledati hišo, drugi trije pa so se medtem že razkropili po hiši in iskali denar ter druge vrednejše stvari. Občanki jih je uspelo pregnati, preden jim je uspelo kar koli ukrasti.

Četverica se je nato odpeljala proti Paridolu, kjer so vstopili v bivalni del stanovanjske hiše, medtem ko sta bila lastnik in lastnica v kletnih prostorih. Ko je lastnica slišala ropot, je pred hišo opazila neznanca, nato pa so iz hiše prišli še drugi trije, ki so medtem prostore preiskali in ukradli gotovino ter se odpeljali.

Z osebnim vozilom ljubljanskih registrskih oznak so se pripeljali tudi do stanovanjske hiše v Žegru, od koder jih je pregnal lastnik, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Trije osumljeni so bili v preteklosti na območju Slovenije že večkrat obravnavani, kazensko ovadeni in tudi že obsojeni zaradi premoženjskih kaznivih dejanj.

Vsem trem je izvajanje kaznivih dejanj edini vir za preživetje in se po odsluženih kaznih znova vrnejo na stara pota. Za žrtve premoženjskih kaznivih dejanj si običajno izberejo starejše ljudi, ki živijo na odmaknjenih območjih zunaj naselij.

Policija vsem znova svetuje, naj zaklepajo vrata, tudi kadar hišne prostore zapustijo za zelo kratek čas. Če bodo opazili neznana vozila in sumljive osebe, naj o tem takoj obvestijo policijo na telefonsko številko 113.

Foto: EPA
Foto: EPA