Prizorišče streljanja. Foto: Facebook/Gregor Drnovšek
Prizorišče streljanja. Foto: Facebook/Gregor Drnovšek

"Nekaj minut pred 21. uro je po navedbah prič odjeknilo približno šest zaporednih strelov. Na ulici je zavladala velika panika. Po neuradnih policijskih navedbah incident naj ne bi bil povezan s protestom v podporo Palestini, ki se je zgodil nekaj ur prej. Policisti storilca še niso prijeli. Potekale so hišne preiskave, ulico so zaprli," je za petkove Odmeve poročal novinar TV Slovenija Nejc Krevs.

Streljanje se je zgodilo med gledališko predstavo Davida Grossmana v Mini teatru.

Dan po dogodku policisti še vedno preverjajo vse okoliščine dogodka, so v obvestilu za javnost zapisali na Policijski upravi Ljubljana.

"Policisti so v petek zvečer okoli 21. ure med svojim delom na terenu na območju Križevniške ulice zaznali oz. slišali poke. Takoj ob prihodu policistov na kraj tam ni bilo več nikogar. V nadaljevanju so policisti našli tulce, v tem času še preverjajo, za kakšne tulce je šlo, tako da te podrobnosti še niso znane," je za Televizijo Slovenija danes povedal Tomaž Tomaževic, tiskovni predstavnik PU Ljubljana.

Osumljenec kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti prav tako še ni znan. "Do sedaj nismo zaznali nobene povezave s petkovimi protesti na območju ostalega dela Ljubljane. Zaenkrat ne morem potrditi, da je ta dogodek kakor koli povezan s tem," je še pojasnil.

Policisti strelca še vedno iščejo
Strelski incident pred Judovskim centrom v Ljubljani