Foto: MMC RTV SLO/Miloš Ojdanić
Foto: MMC RTV SLO/Miloš Ojdanić

Po podatkih časopisa Večer so pripor po skoraj 15 mesecih že zapustili Danijel Mišljenović, Dejan Marijanović in Elvis Kolenović. Na prostost pa bodo ob plačilu varščine izpuščeni še Stojan Babić, ki je sicer v hišnem priporu, Srđan Petrović in Slađan Kerimović.

S predlogom obrambe, da obtožene proti plačilu varščine spustijo na prostost, se je strinjal tudi nosilec obtožnice, tožilec Jože Levašič s Specializiranega državnega tožilstva. Po informacijah portala 24ur.com je policija po izpustitvi treh obtožencev povišala stopnjo ogroženosti za tožilko Matejo Gončin. Na Generalni policijski upravi so pojasnili, da informacij o tem ne morejo razkrivati, saj gre za varovane podatke policije.

V priporu ostajajo domnevni vodja slovenske celice klana Klemen Kadivec, njegov brat Blaž Kadivec in Drejc Kovač. V hišnem priporu ostaja tudi Mišo Krčić. Po prepričanju tožilstva so bili našteti zelo visoko pozicionirani v slovenski celici zloglasnega Kavaškega klana, ki izvira iz Črne gore, poroča Večer.

V priporu ostajata tudi domnevna kurirja, ki naj bi vozila drogo in denar, ki je izviral iz trgovine z drogo, Dragan Todorović, ki je bosanski državljan, in Marko Radoman, državljan Srbije. Edini, ki se v tej zadevi že od začetka brani s prostosti, je obtoženi Darko Podraščanin.

V zadevi Kavaški klan sicer obtožnica 22 obtoženih bremeni, da naj bi vsaj od decembra 2018 do maja 2021 na območju več držav v okviru hierarhično organizirane kriminalne združbe na veliko trgovali z drogo.