Foto: BoBo
Foto: BoBo

Po tem, ko je bilo vodstvo Dvojezične osnovne šole Lendava I v četrtek obveščeno, da ima eden od učencev pri sebi strelno orožje, je bil po poročanju spletnega portala Vestnik učenec umaknjen iz učilnice, orožje je predal šolski svetovalni delavki, ravnateljica pa je poklicala policijo in o dogodku obvestila pristojno ministrstvo. Policija je nato ugotovila, da gre za pištolo brez nabojnika in nabojev, dodaja portal.

Sorodna novica Policisti zaradi grožnje okrepili prisotnost v okolici šol, pouk poteka normalno

Občina Lendava je zaradi dogodka sprejela varnostne ukrepe. Kot so še zapisali v sporočilu za javnost, bo varnostnik skrbel za varnost in izvajal ukrepe po potrebi. Starše prosijo, da aktivno spremljajo dogajanje in morebitna tveganja ter jih sporočijo pristojnim organom. "Ukrepi so izključno preventivne narave in so namenjeni zagotavljanju skupne varnosti," so dodali na lendavski občini.

Že v sredo so sicer številne šole po državi okrepile varnostne ukrepe po opozorilu policije o grožnji z napadom. Grožnja se je pred dnevi pojavila na enem od novičarskih portalov, dogodek pa je zbudil pomisleke o ustreznosti odziva in komunikacije. Prihodnji teden naj bi se sestala minister za izobraževanje Darjo Felda in notranji minister Boštjan Poklukar, ki je tudi odredil izredni nadzor nad delom policije v tej zadevi.