Po poročanju Primorskih novic naj bi se umor zgodil na območju opuščenega novogoriškega Ideala. Foto: Google Street View
Po poročanju Primorskih novic naj bi se umor zgodil na območju opuščenega novogoriškega Ideala. Foto: Google Street View

Policisti so sprva preiskovali sum storitve kaznivega dejanja uboja. Danes pa so s Policijske uprave Nova Gorica sporočili, da so na podlagi dodatnih ugotovitev ogleda, zbranih obvestil ter drugih dokazov kaznivo dejanje uboja prekvalificirali v hujšo obliko, in sicer v kaznivo dejanje umora.

Osumljencema – gre za moška, stara 23 in 41 let, oba sta stara znanca policije – so novogoriški kriminalisti v sredo odvzeli prostost in ju pridržali v policijskih prostorih. Po zaključenem postopku so oba s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja umora danes privedli in izročili v nadaljnji postopek preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici.

Znanih je tudi nekaj več podrobnosti o dogajanju. O nezavestnem moškem – po poročanju Primorskih novic je šlo za 43-letnika iz Vrtojbe, ki je bil žrtev brutalnega pretepa – je bila policija obveščena v ponedeljek dopoldne. Po poročanju Primorskih novic je ležal na območju opuščenega Ideala, kjer se sicer pogosto zbirajo odvisniki od prepovedanih drog in ljudje iz drugih marginaliziranih skupin.

Moškega so z reševalnim vozilom odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico, kjer so ugotovili, da je huje telesno poškodovan. Kljub zdravljenju je v sredo zjutraj umrl.

Kot so zapisali na novogoriški policijski upravi, so kriminalisti po predhodnem obveščanju pristojnih pravosodnih organov (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici) izvedli prva nujna opravila, da bi ugotovili vse okoliščine dogodka. Preiskovalni sodnik okrožnega sodišča pa je odredil tudi sodno obdukcijo, ki bo opravljena na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.